Op de rand van het nest

Jan-Kees de Meester, eigenaar Tekst en Plaat

Dinsdag 15 november 2016

 

Heeft u het roer wel eens helemaal omgegooid? Hunkerend om die lang gekoesterde droom waar te maken? Ik zit middenin zo’n ‘proces’, of laten we het bij beeldspraak houden: ik hang nu met mijn volle gewicht aan de helmstok en ben mijn koers aan het verleggen. En ik moet zeggen: da’s best spannend!

 

Mijn besluit kwam niet van de ene op de andere dag. Voordelen en nadelen heb ik eindeloos tegen elkaar afgewogen. Maar daarna moet je wel kiezen. Wordt het de veilige warmte van het oude nest, of ga je hup, op de vlerken om je horizon te verbreden? Kies je voor dat laatste dan bestaat het risico dat je een enorme smak maakt.

 

Op dit moment sta ik nog met één been in een organisatie die aanvoelt als zo’n warm nest. Samen met mijn collega’s heb ik de afgelopen 20 jaar erg veel meegemaakt. Ik weet dat ik hun kameraadschap enorm ga missen, maar nesten hoor je nu eenmaal te ontgroeien. Zodoende staat mijn andere been ondertussen in de wereld van het zelfstandig ondernemen.

 

Avontuur
Ik vind mezelf redelijk bereisd, maar ervaar het toch als een avontuur om die stap te zetten, want hoe weet je of je klaar voor zoiets bent? Wanneer is je keuze een weloverwogen besluit? Daarvoor is wilskracht en inzicht nodig, maar bovenal zelfvertrouwen.

 

Nu zit het met die wilskracht en dat inzicht wel goed; ik verlang rusteloos naar een nieuwe uitdaging en ik heb mijzelf al jarenlang bewezen als communicatie professional, redacteur en fotograaf. Ik blijf dat werk ook als zelfstandige doen, dus ik zie niet in waarom ik niet zou slagen. Hieruit mag u meteen concluderen dat het me ook niet aan zelfvertrouwen ontbreekt… toch?

 

Maar serieus, het blijft spannend en daarom hoop ik dat u mijn eerste vlucht een beetje versoepelt. Dus deel deze post, bezoek mijn websitevolg melike me, zegt het voort en wie weet kunnen wij nog hele mooie dingen voor elkaar gaan betekenen. Ik ben klaar voor de sprong!

 

Jan-Kees de Meester

Eigenaar Tekst en Plaat