Curriculum vitae

Personalia
Naam De Meester
Voornamen Jan Cornelis
Roepnaam Jan-Kees
Adres Merwedestraat 23
Postcode 4417 AC
Woonplaats Hansweert
Telefoon 06 - 10 68 66 55
E-mailadres jan-kees@tekstenplaat.nl
Geb.datum 30 april 1972
Geb.plaats Goes
Burg.staat Samenwonend
Kinderen Twee dochters
Nationaliteit Nederlandse
Geslacht Man
Werkervaring
November 2019 tot heden Bestuurslid (en vanaf juni 2020 voorzitter) stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (www.bzzb.nl) dat zich inzet voor het behoud en de bescherming van natuur en culturele waarden in dat gebied (vrijwilligerswerk).
Oktober 2016 tot heden Oprichter en eigenaar van Tekst en Plaat (https://www.tekstenplaat.nl) dat tekstuele en fotografische content levert en voorziet in web- en communicatieadvies. Werkzaam voor bedrijven en instellingen (o.m. Breda University of Applied Sciences, Zeeuwsche Zoute, HZ University of Applied Sciences, De Bode, schaal- en schelpdiersector) en particulieren.
Oktober 2016 Mede-organisator Foodtruckfestival Hansweert ter ere van 150-jarig bestaan (vrijwilligerswerk).
Maart 2015 Senior communicatieadviseur (kapitein) en tevens plaatsvervangend hoofd van de Sectie Communicatie van het Defensie Helikopter Commando. Onder meer communicatieplanning, sturing geven aan de afdeling, het medevormgeven en -organiseren van de Luchtmachtdagen (een van de drukst bezochte evenementen in Nederland) en zitting nemen in het managementteam.
Januari 2013 Werkzaam als communicatieadviseur (eerste luitenant) bij Luchtmachtcommunicatie op het hoofdkwartier van de luchtmacht. Werkzaamheden: het schrijven van communicatieplannen, persberichten en andere teksten voor zowel interne en externe communicatie. Het organiseren van persbijeenkomsten tot informatieavonden.
Januari 2010 Webredacteur Defensie.nl (tweede luitenant). Een webredacteur bij Defensie is breed inzetbaar, maar heeft daarnaast een specialisme. Ik was verantwoordelijk voor de content op de pagina’s van de Koninklijke Luchtmacht en het YouTube-kanaal van Defensie.
Juli 2009 Combat Photographer in Uruzgan. Optreden zowel joint (meerdere krijgsmachtdelen) als combined (meerdere nationaliteiten), veel gewerkt met Battle Group 10 (landmacht en Korps Mariniers). Fotografie en videoreportages voor de de krijgsmacht en het Nederlandse Instituut voor Militaire Historie. Ook opnamen voor derden, bijvoorbeeld NOS en RTL.
Juli 2008 Werkzaam binnen het militaire communicatieteam van de Nijmeegse Vierdaagse. Medeverantwoordelijk voor de productie van de dagelijkse uitgave ‘4 Today’ (tussendoor).
Mei 2005 Hoofd fotodienst vliegbasis Gilze-Rijen (sergeant-majoor). De fotograaf die verantwoordelijk is voor de aansturing van de fotodienst.
Mei 2001 Fotograaf op vliegbasis Woensdrecht (sergeant 1). Werk van dezelfde strekking als op het NAVO-hoofdkwartier, maar met nadruk op technische fotografie.
Augustus 2000 Fotograaf bij de NAVO. Opdrachten: zowel ceremonieel, technisch als reportage en beeldbewerking. Eerste kennismaking met andere krijgsmachten en krijgsmachtdelen.
April 1997 306 Fotoverkenningssquadron (sergeant) op vliegbasis Volkel.
1994 tot april 1997 Met uitzondering van dienstplichtjaar 1992 onafgebroken werkzaam als freelance fotograaf.
Opleidingen
Koninklijke Militaire Academie Behaald in 2012 Officiersopleiding NLDA in Breda
Media Academie Behaald in 2009 Videoreportage, Hilversum
HBO Behaald in 2008 HBO Communicatie NCOI, Utrecht
NIMA A/B Behaald in 2008 Internationaal communicatie-certificaat, Utrecht
Fotovakschool Behaald in 1994 Fotografie, Apeldoorn
Havo Behaald in 1990 Rijksscholengemeenschap, Bergen op Zoom
Cursussen
Schrijven voor het web Afgerond in 2010 Internetredactie
Adobe Indesign Afgerond in 2004 Lay-out
Dreamweaver Afgerond in 2004 Webdesign
Adobe Photoshop (expert) Afgerond in 2000 Beeldbewerking
Adobe Photoshop Afgerond in 2001 Beeldbewerking voor gevorderden
Adobe Illustrator Afgerond in 2000 Illustratie
Automatiseringskennis
Besturingssystemen Windows en iOS (Mac)
Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Outlook en Sharepoint
Content management systemen Tridion, Joomla!, Hippo, WordPress, Jimdo, Jouwweb
Talen
Nederlands Uitmuntende beheersing zowel mondeling als schriftelijk
Engels Uitstekende beheersing zowel mondeling als schriftelijk
Duits Goede beheersing mondeling en schriftelijk
Korte omschrijving
Ik ben betrouwbaar, loyaal, betrokken en resultaatgericht. Ik pas mij makkelijk aan en ben nieuwsgierig en leergierig waardoor ik een brede algemene ontwikkeling heb. Ik ben van vele markten thuis en in projecten bijt ik me vast tot ze volledig zijn afgerond. Creativiteit is een belangrijk aspect van mijn persoonlijkheid
Interesses
Natuur, cultuur, Zeeland, mens en maatschappij, lezen, muziek, hardlopen, windsurfen.
Rijbewijzen
In bezit van een auto en rijbewijs A en B (tevens tactisch)